Όλα τα άρθρα

«Απόκριες: η ευκαιρία να εκφράσουμε τον πραγματικό μας εαυτό»

«Πάει ο παλιός ο χρόνος….»

Πρωταπριλιά…Η νομιμοποίηση του ψέματος!

Σας έχουν μιλήσει ποτέ με ακατάλληλο τρόπο;

Μητέρα: ένας ρόλος που δε διδάσκεται…

Αλλαγή: Ευχάριστη πρόκληση ή πηγή άγχους;

Η τέχνη της διαπραγμάτευσης….

Νύφη και Πεθερά: Αναμέτρηση των αιώνιων αντιπάλων!

Μπορούμε εύκολα να πούμε «Όχι»;

«…Και έζησαν αυτοί καλά….»

«Θα ήθελα να σε βοηθήσω, αλλά δεν μπορώ τώρα...»

Εγώ και οι άλλοι…

Τα μυστικά των ευτυχισμένων οικογενειών…

Χαμηλή Αυτοεκτίμηση: τοξικές σκέψεις που απειλούν την ψυχική μας ισορροπία

Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη των Χριστουγέννων…

Καλλιεργώντας τη θετική σκέψη…

Μπορούν τα χρήματα να αγοράσουν την ευτυχία;

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και η σημασία τους

Γονιός, ενήλικας, παιδί: οι τρεις πλευρές του εαυτού μας….

Σενάρια Ζωής… Είσαι πρωταγωνιστής ή θεατής στο έργο της ζωής σου;

Άρθρα

Η τέχνη της διαπραγμάτευσης….

diapragmateusi

Όταν θέτεις τα όρια σου κερδίζεις το σεβασμό όλων και γίνεσαι πρότυπο προς μίμηση.

       Διεκδίκηση είναι η ικανότητά μας να μοιραζόμαστε τις απόψεις και τα συναισθήματά μας χωρίς φόβο και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας με σεβασμό προς τους άλλους. Χαρακτηρίζεται από θάρρος και αυτοπεποίθηση και απαιτεί την προσπάθειά μας να εκτιμούμε με αντικειμενικό τρόπο τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Αυτό που κάνουν οι άλλοι δεν είναι προσωπικό απέναντί μας, παρόλο που ενδέχεται να αισθανόμαστε έτσι.

       Η συμπεριφορά του άλλου μας δείχνει τον τρόπο που σκέφτεται και αισθάνεται. Πχ. αν κάποιος υψώσει τη φωνή του ή φερθεί με αγενή τρόπο, μπορεί να έχει ανάγκη να επιβληθεί, ή να ακουστεί ή να επιζητά την προσοχή.

Περισσότερα...

 

Αλλαγή: Ευχάριστη πρόκληση ή πηγή άγχους;

butterfly

Η αλλαγή της κάμπιας, είναι η δημιουργία της πεταλούδας…

       Ένα ζωντανό ον διαφέρει από ένα νεκρό από το πλήθος των αλλαγών που, κάθε στιγμή, συντελούνται σ 'αυτό. H αλλαγή είναι ταυτόσημη με την ύπαρξη. Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αλλαγές στη δουλειά, στις σχέσεις μας με τους άλλους, στον τρόπο ζωής και τις συνήθειές μας, ακόμη και στην κατάσταση της υγείας μας.

       Μερικές αλλαγές είναι εύκολες, άλλες δύσκολες και άλλες αδύνατο να τις διαχειριστούμε. Πιο συγκεκριμένα, καλούμαστε να διαχειριστούμε την αλλαγή:

Περισσότερα...

 

Μητέρα: ένας ρόλος που δε διδάσκεται…

"Aν ένας άνθρωπος υπήρξε το αδιαμφισβήτητα αγαπημένο παιδί της μητέρας του διατηρεί σε όλη του τη ζωή την πίστη στην επιτυχία, που συχνά οδηγεί πραγματικά στην επιτυχία."                                                                                                                 Φρόυντ

     mhtera_agape  Όταν αναφερόμαστε στη «μητρική φροντίδα», ουσιαστικά εννοούμε την συναισθηματική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στο παιδί και τη μητέρα ή σε οποιονδήποτε άλλον έχει αναλάβει το μητρικό ρόλο.

       Η σχέση με τη μητέρα είναι η πρωταρχική εμπειρία από την οποία δημιουργούμε τις βάσεις για να χτίσουμε τις μετέπειτα σχέσεις μας με τους άλλους. Είναι πολύ σημαντικό για το παιδί νιώθει αποδοχή και αγάπη, προκειμένου να οπλιστεί με όλες εκείνες τις δυνάμεις που είναι απαραίτητες για να νιώσει ασφαλές να βγει στον έξω κόσμο και να συλλέξει εμπειρίες.

       Όταν, λοιπόν, η φροντίδα της μητέρας είναι αμφιλεγόμενη, λόγω της υπερβολικής ή καθόλου προσοχής στο παιδί, οι συνέπειες στον τρόπο που μαθαίνει να δημιουργεί σχέσεις το ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή του.

Περισσότερα...

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 8