Όλα τα άρθρα

«Απόκριες: η ευκαιρία να εκφράσουμε τον πραγματικό μας εαυτό»

«Πάει ο παλιός ο χρόνος….»

Πρωταπριλιά…Η νομιμοποίηση του ψέματος!

Σας έχουν μιλήσει ποτέ με ακατάλληλο τρόπο;

Μητέρα: ένας ρόλος που δε διδάσκεται…

Αλλαγή: Ευχάριστη πρόκληση ή πηγή άγχους;

Η τέχνη της διαπραγμάτευσης….

Νύφη και Πεθερά: Αναμέτρηση των αιώνιων αντιπάλων!

Μπορούμε εύκολα να πούμε «Όχι»;

«…Και έζησαν αυτοί καλά….»

«Θα ήθελα να σε βοηθήσω, αλλά δεν μπορώ τώρα...»

Εγώ και οι άλλοι…

Τα μυστικά των ευτυχισμένων οικογενειών…

Χαμηλή Αυτοεκτίμηση: τοξικές σκέψεις που απειλούν την ψυχική μας ισορροπία

Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη των Χριστουγέννων…

Καλλιεργώντας τη θετική σκέψη…

Μπορούν τα χρήματα να αγοράσουν την ευτυχία;

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και η σημασία τους

Γονιός, ενήλικας, παιδί: οι τρεις πλευρές του εαυτού μας….

Σενάρια Ζωής… Είσαι πρωταγωνιστής ή θεατής στο έργο της ζωής σου;

Άρθρα

«…Και έζησαν αυτοί καλά….»

«Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού  με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.»
                                                                                                                                      Γκαίτε

heart       Κάπως έτσι τελειώνουν όλα τα παραμύθια. Με το γάμο των κεντρικών ηρώων που υποτίθεται ότι εξασφαλίζει μια ευτυχισμένη ζωή. Δυστυχώς, η πραγματικότητα κάποιες φορές απέχει από αυτό το ιδανικό σενάριο.

       Ολοένα και περισσότεροι γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο για να δώσουν τέλος σε μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών αρμονικής συμβίωσης. Η φυγή από την επώδυνη εμπειρία της μακροχρόνιας κρίσης που πλήττει ένα γάμο φαντάζει ως η λιγότερο κακή λύση μιας συνύπαρξης στην οποία έχει διαταραχτεί η εμπιστοσύνη και ο αμοιβαίος σεβασμός και κυριαρχείται από συναισθηματική αποξένωση.

       Ωστόσο, όταν στη διαδικασία του χωρισμού εμπλέκονται παιδιά, τα πράγματα γίνονται περισσότερο σύνθετα, γιατί στην περίπτωση αυτή, το διαζύγιο αποτελεί μια απειλή στη δομή του οικογενειακού συστήματος.

       Οι αντιδράσεις των παιδιών στη φάση του διαζυγίου ποικίλουν καθώς εξαρτώνται από: το φύλο, την ηλικία και το επίπεδο ωριμότητας, την ποιότητα της σχέσης που έχει το παιδί με τους γονείς του και το βαθμό ευαισθησίας που δείχνουν οι ίδιοι στις ανάγκες του, αλλά και την ένταση των συγκρούσεων που βίωσε μέσα στην οικογένεια.

Περισσότερα...

 

Μπορούμε εύκολα να πούμε «Όχι»;

no       Μια από τις σπουδαιότερες ηθικές αξίες με την οποία μεγαλώνουμε, είναι η αρετή της προσφοράς. Από μικρή ηλικία εκπαιδευόμαστε να κάνουμε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, να προσφέρουμε και να ευχαριστούμε τους άλλους. Έτσι προάγεται η συνεργασία και η κοινωνική εξέλιξη.

       Ωστόσο, πολύ συχνά βρισκόμαστε παγιδευμένοι στο καθήκον και νιώθουμε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε τις ανάγκες των άλλων και να βάλουμε στην άκρη τις δικές μας.

       Όλοι έχουμε εμπλακεί σε δραστηριότητες τις οποίες δεν είχαμε ούτε το χρόνο, ούτε την  ενέργεια να αναλάβουμε, λόγω της δυσκολίας μας να αρνηθούμε. Έχει περάσει το κοινωνικό μήνυμα ότι αυτοί που φροντίζουν τoν εαυτό τους, γνωρίζουν τα όριά τους και προσφέρουν στους άλλους όσο μπορούν, είναι εγωκεντρικοί και αδιάφοροι. Καταλήγουμε λοιπόν θύματα του ρόλου  του «σωτήρα» που επιλέξαμε. Ενώ έχουμε την επιθυμία να πούμε «όχι», χάνουμε το κουράγιο μας και υποχωρούμε πάλι:

Περισσότερα...

 

Νύφη και Πεθερά: Αναμέτρηση των αιώνιων αντιπάλων!

wife_and_mother

       Η διαμάχη μεταξύ πεθεράς – νύφης είναι συνηθισμένη, και το μερίδιο της ευθύνης για τις αρνητικές σχέσεις ανήκει και στις δύο. Όσο υπεύθυνη μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι μια πεθερά που παρεμβαίνει στη ζωή της νύφης της, άλλο τόσο υπεύθυνη μπορεί να είναι και η νύφη γιατί συχνά είναι προκατειλημμένη απέναντι στην πεθερά της και μεταφράζει λάθος τις προθέσεις της.

Περισσότερα...

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 8