Νέα - Ανακοινωσεις

«Η κακοποίηση στην παιδική ηλικία και τα αποτελέσματά της στην ενήλικη ζωή»

Η Πρωτοβουλία για το παιδί

Διοργανώνει ομιλία

με γενικότερο τίτλο:

«Η κακοποίηση στην παιδική ηλικία και τα αποτελέσματά της στην ενήλικη ζωή»

στην Τετάρτη 2/3/2011

στο Σύλλογο τον Κιβωτιανών.

Όλοι και ιδιαίτερα εσείς που προσφέρετε εθελοντικές υπηρεσίες στο φορέα της Πρωτοβουλίας για το παιδί, ενδεχομένως υπήρξατε μάρτυρες σκηνών βίας και φαντάζομαι πως είστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι από τους υπόλοιπους τόσο για το τι είναι η κακοποίηση, όσο και για τα τραύματα που προκαλεί στις παιδικές ψυχές.

Επειδή διαπραγματευόμαστε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά την παιδική κακοποίηση, δηλ τη σωματική και ψυχολογική παραβίαση της ατομικότητάς τους

θα ήθελα να δημιουργήσουμε σήμερα μαζί ένα ασφαλές πλαίσιο,

ώστε να προσεγγίσουμε το θέμα, με τρόπο που να μη μας καταβάλλει, έχοντας πάντα στο νου μας ότι, ανεξαρτήτως των προσωπικών μας εμπειριών και βιωμάτων,

το γεγονός ότι είμαστε σήμερα εδώ αποδεικνύει ότι τελικά καταφέραμε να επικαλεστούμε και να αντλήσουμε υποστήριξη από τις εσωτερικές δυνάμεις εκείνες που μας βοήθησαν να φτάσουμε στο επίπεδο να μπορούμε να προσφέρουμε υποστήριξη σε αυτούς που σήμερα μάχονται με τον εφιάλτη της κακοποίησης.

Τι είναι η κακοποίηση;

  Aν θέλουμε να ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά, θα μπορούσαμε να πούμε πως η κακοποίηση, με την έννοια της βίαιης παραβίασης των ορίων συνήθως ακολουθεί μια κλιμακωτή πορεία:    

Περισσότερα...

 

Βιωματική ημερίδα στο κεντρικό Κ.Α.Π.Η. της Βέροιας

logo

02.12.2011

Βιωματική ημερίδα στο κεντρικό Κ.Α.Π.Η. της Βέροιας

zz

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε  στο Κεντρικό Κ.Α.Π.Η. μια πολύ ενδιαφέρουσα βιωματική συζήτηση με την ψυχολόγο Κα Χρύσα Μπέκα με θέμα: «Η δημιουργικότητα ως καθρέφτης του εαυτού μας.» Στη συζήτηση πήρε μέρος και η ομάδα εργοθεραπείας η οποία κατέθεσε την βιωματική της εμπειρία μέσα από την ομάδα.

Η Κα Χρύσα Μπέκα μίλησε για την σημασία της δημιουργικότητας ως έκφραση  του εσωτερικού πλούτου που φωλιάζει στην ψυχή του ανθρώπου και που είναι έμφυτη και δεν φθείρεται με το πέρασμα του χρόνου.


Στην συνέχεια της ομιλίας χρησιμοποιώντας υλικό από την έκθεση εργοθεραπείας κάλεσε τα άτομα να  μεταφράσουν με τον δικό τους τρόπο το νόημα της εικόνας

Περισσότερα...

 

«Ας κάνουμε σημαία μας την πρόληψη»

logo

01.11.2011

ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ «ΣΤΕΓΗ»

«Ας κάνουμε σημαία μας την πρόληψη» ήταν το μήνυμα του Συλλόγου Καρκινοπαθών

zzzzzzzzzzzzzz

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας «Αγιος Παρθένιος» διοργάνωσε χθες το βράδυ εκδήλωση στη «Στέγη» για την ενημέρωση των γυναικών, δίνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής.

«Η πρόληψη και κατά συνέπεια η έγκαιρη διάγνωση είναι το ήμισυ του παντός και ο καρκίνος του μαστού δεν σκοτώνει εφ' όσον τον προλάβουμε και τον αντιμετωπίσουμε σωστά» τόνισε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Φωτούλα Νάτσιου προλογίζοντας την εκδήλωση η οποία στόχευε στην κατάλληλη καθοδήγηση των γυναικών μέσα από την πολύτιμη βοήθεια των ομιλητών. «Ας κάνουμε σημαία μας την πρόληψη...

Η πρόληψη δεν είναι ανάγκη, είναι επιλογή, επιλέγω να προλάβω να είμαι υγιής επιλέγω να ζήσω... Ας γίνουμε λοιπόν εμείς οι φρουροί της υγείας μας» πρόσθεσε η κα Νάτσιου και κάλεσε στο βήμα τη δήμαρχο Βέροιας για ένα χαιρετισμό.

Η κα Ουσουλτζόγλου συγχάρηκε το Σύλλογο για το έργο του και ευχαρίστησε τα μέλη για όσα κάνουν για την ενημέρωση του κοινού. Η δήμαρχος έκλεισε με την φράση: «Την υγειά μας νάχουμε και να είστε καλά γιατί είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνετε...».

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι ομιλητές: Ο παθολόγος – ογκολόγος στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου κ. Δημ. Διονυσόπουλος μίλησε κυρίως για πρόληψη και την εξέλιξη της ιατρικής σε σχέση με τον καρκίνο του μαστού τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο θεραπείας, κυρίως όταν είναι σε πρώιμο στάδιο.

Εν κατακλείδι η ενεργή συμμετοχή μιας γυναίκας στην πρόληψη αποτελεί μια εγγύηση ότι δεν θα χάσει την υγεία της, όπως προκύπτει και από τα στατιστικά ιατρικά στοιχεία.

Τέλος, η ψυχολόγος Χρύσα Μπέκα μίλησε για τους λόγους που αποτρέπουν ή που δεν ενθαρρύνουν τις γυναίκες να κάνουν εξετάσεις ενώ γνωρίζουν τη χρησιμότητα του προληπτικού ελέγχου. Κυρίως αναφέρθηκε σε κοινωνικούς λόγους (παιδεία και σύστημα υγείας) προσωπικούς λόγους (πολλαπλοί ρόλοι μητέρας – συζύγου – εργαζόμενης) και ψυχολογικούς λόγους (αποτρεπτικές σκέψεις και συναισθήματα φόβου).

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ν. Μαυροκεφαλίδης, οι αντιδήμαρχος Β. Αρχοντάκη, Βαρβ. Σταυροπούλου, ο κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, εκπρόσωπος του Β΄ ΣΣ, μέλη και φίλες του Συλλόγου αλλά και γυναίκες που ήθελαν να ενημερωθούν για το θέμα.

Σ. Γκ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 3