Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και η σημασία τους

 Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και η σημασία τους…

         Τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα υπάρχουν στον καθένα μας και επηρεάζουν την ψυχή μας . Όλες οι αμαρτίες είναι προσπάθειες να αναπληρώσουν το κενό που νιώθουμε σε διαφόρους τομείς  της ζωής μας, όταν δεν καλύπτονται οι βασικές μας ανάγκες. Κάθε αμάρτημα επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο τη σκέψη, το συναίσθημα και τη συμπεριφορά μας και διαστρεβλώνει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα.

Τι αποκαλύπτει το κάθε αμάρτημα για τον εαυτό μας;

Περισσότερα...

 

«Η κακοποίηση στην παιδική ηλικία και τα αποτελέσματά της στην ενήλικη ζωή»

Η Πρωτοβουλία για το παιδί

Διοργανώνει ομιλία

με γενικότερο τίτλο:

«Η κακοποίηση στην παιδική ηλικία και τα αποτελέσματά της στην ενήλικη ζωή»

στην Τετάρτη 2/3/2011

στο Σύλλογο τον Κιβωτιανών.

Όλοι και ιδιαίτερα εσείς που προσφέρετε εθελοντικές υπηρεσίες στο φορέα της Πρωτοβουλίας για το παιδί, ενδεχομένως υπήρξατε μάρτυρες σκηνών βίας και φαντάζομαι πως είστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι από τους υπόλοιπους τόσο για το τι είναι η κακοποίηση, όσο και για τα τραύματα που προκαλεί στις παιδικές ψυχές.

Επειδή διαπραγματευόμαστε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά την παιδική κακοποίηση, δηλ τη σωματική και ψυχολογική παραβίαση της ατομικότητάς τους

θα ήθελα να δημιουργήσουμε σήμερα μαζί ένα ασφαλές πλαίσιο,

ώστε να προσεγγίσουμε το θέμα, με τρόπο που να μη μας καταβάλλει, έχοντας πάντα στο νου μας ότι, ανεξαρτήτως των προσωπικών μας εμπειριών και βιωμάτων,

το γεγονός ότι είμαστε σήμερα εδώ αποδεικνύει ότι τελικά καταφέραμε να επικαλεστούμε και να αντλήσουμε υποστήριξη από τις εσωτερικές δυνάμεις εκείνες που μας βοήθησαν να φτάσουμε στο επίπεδο να μπορούμε να προσφέρουμε υποστήριξη σε αυτούς που σήμερα μάχονται με τον εφιάλτη της κακοποίησης.

Τι είναι η κακοποίηση;

  Aν θέλουμε να ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά, θα μπορούσαμε να πούμε πως η κακοποίηση, με την έννοια της βίαιης παραβίασης των ορίων συνήθως ακολουθεί μια κλιμακωτή πορεία:    

Περισσότερα...

 

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 2